Καλέστε μας! 2431-102386 Τρίκαλα
Τον τελευταίο καιρό και ειδικά την περίοδο της καραντίνας ακούσαμε στα social media ή μας στόχευσαν διαφημίσεις με προϊόντα προσώπου με βιταμίνη C. Aς μάθουμε όμως και κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη βιταμίνη και τη σωστή χρήση της.
H Βιταμίνη C καλό είναι να μπαίνει κάθε πρωί πριν την ενυδατική.
Γιατί πρωί;
Γιατί το πρωί η ορμόνη του στρες πολλές φορές είναι αυξημένη στον οργανισμό μας. Oπότε η βιταμίνη αυτή έχει αντιφλεγμονώδη και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση θα βοηθήσει το δέρμα να βρει την ισορροπία του.
Τι προσφέρει στο δέρμα
Το βράδυ τα κύτταρα της επιδερμίδας μας αναπλάθονται, άρα καλό είναι πριν κοιμηθούμε να καθαρίζουμε άψογα το δέρμα μας και ιδανικά να βάζουμε ένα προϊόν ρετινόλης. Η ρετινόλη είναι η βιταμίνη Α και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής.
Προσφέρει πολλά στην επιδερμίδα όπως
Tι πρέπει κανείς να προσέξει όταν αρχίσει να χρησιμοποιεί προϊόντα ρετινόλης;
Η αλήθεια είναι πως καλό είναι η χρήση τους να γίνει αργά και σταθερά. Στην αρχή 2-3 φορές την εβδομάδα μετά από 20 ημέρες μπορούμε μέρα παρά μέρα. Λέμε πάντα πως καλό είναι να βάζουμε ρετινόλη βραδινές ώρες σίγουρα γιατί δίνουμε ώθηση στη διαδικασία ανανεώσεις των κυττάρων, αλλά και γιατί η ρετινόλη καθιστά το δέρμα ευαίσθητο στον ήλιο.
Ιδανική η χρήση της είναι σε ώριμα δέρματα, λιπαρά καθώς και σε αυτά με τάση για ακμή.
Τα cleansing balms μπήκαν στη ζωή μας τον τελευταίο καιρό και πραγματικά είναι απίθανα. Είναι προϊόντα σε βαζάκι που έχουν δημιουργηθεί με συστατικά σε μορφή ελαίου. Βάζουμε μια ποσότητα στα χέρια μας και όταν θερμανθούν τα απλώνουμε στο πρόσωπο. Αφαιρούν το μακιγιάζ χωρίς να ταλαιπωρούν το δέρμα.
Τα οφέλη τους κυρίως είναι:
Μπορούμε να αφαιρέσουμε το προϊόν από το πρόσωπο με επαναχρησιμοποιούμενα πανάκια ειδικά για ντεμακιγιάζ.
Επαναχρησιμοποιούμενα πανάκια ντεμακιγιάζ
Γνωρίζεις πως μπορείς να προμηθευτείς πανάκια για τον καθαρισμό του προσώπου και μάλιστα είναι ο ιδανικός τρόπος καθαρισμού της επιδερμίδας? Υπάρχουν πουγκάκια που περιέχουν πλενόμενα πανάκια με τα οποία αφαιρούμε χωρίς να ερεθίζουμε το δέρμα μας κάθε ίχνος μακιγιάζ και ρύπων. Επίσης με τον τρόπο δείχνουμε και τον σεβασμό μας στη φύση καθώς δεν την ρυπαίνουμε.
Γαλάκτωμα και Λοσιόν το γαλάκτωμα καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα. Η λοσιόν που ίσως νομίζεις πως δεν είναι απαραίτητη είναι αυτή που διώχνει όλα τα υπολείμματα του γαλακτώματος και επαναφέρει το ph του δέρματος στα σωστά επίπεδα.
Αν το δέρμα μας είναι ιδιαίτερα λιπαρό μπορούμε να το καθαρίζουμε με προϊόντα σε μορφή τζέλ ή αφρού. Επίσης πολλές φορές ο συνδυασμός μπορεί να είναι ιδανικός για τη δική μας επιδερμίδα. Δηλαδή κάποιες ημέρες με γαλάκτωμα και λοσιόν κάποιες άλλες με αφρό ή τζέλ.